пʼятниця, 19 грудня 2014 12:43

Росіяни почали масово забирати гроші зі "Сбербанку": біля банкоматів величезні черги

Росіяни почали масово забирати гроші зі "Сбербанку": біля банкоматів величезні черги
Фото: privetsochi.ru

Головною жертвою набігу вкладників на банки в Росії несподівано виявився "Сбербанк", який зазвичай виграє від паніки. Зараз вона спровокована максимальним з 1998 року падінням рубля, пише УНІАН з посиланням на "Ведомости".

"Після підвищення ключової ставки Центробанку населення впало у паніку, це підігрівається чутками і розсилками, - каже джерело, близьке до керівництва "Сбербанку". - Наша банкоматна мережа ніколи не бачила такого трафіку, з таким перевантаженням ми ще не стикалися".

За його словами, у держбанку "йде масове вилучення грошей з карток і рахунків, на населення так подіяли локальні розсилки і різні чутки про те, що вклади можуть не видати, а карти - заблокувати". Ці чутки виникають стихійно і контролювати їх ми не можемо, каже джерело: "Ми лише видаємо гроші громадянам за їх бажанням".

Водночас самі вкладники публікують відео, на якому відображені величезні черги біля відділень "Сбербанку".

Заступник голови правління "Сбербанку" Станіслав Кузнєцов заявив Business FM: через підвищений попит в банкоматах "Сбербанку" періодично закінчуються купюри, завантаження банкоматів йде прискорено. Ажіотаж призвів ще й до того, що вдень онлайн-банк Сбербанку не працював.

Вкладники інших банків теж знімали готівку ударними темпами - як валюту, так і рублі, признавалися вчора, 18 грудня, багато банкірів, але про масове зняття коштів не говорить ніхто.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Росіяни почали масово забирати гроші зі "Сбербанку": біля банкоматів величезні черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути