середа, 05 березня 2014 15:50

Росія заборонила ввезення палива на українські АЕС

Росія заборонила ввезення палива на українські АЕС
Росія заборонила ввезення палива на українські АЕС. Фото: business-tv.com.ua

Запасів палива на українських АЕС вистачить лише до квітня, оскільки введена заборона на провезення палива через заворушення в Україні.

Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Рогозін на зустрічі президента Володимира Путіна з членами уряду.

"У нас проблеми з транзитом ядерного палива через територію України до наших партнерів у Східній Європі. І є питання, пов'язані з постачанням палива на самі атомні станції України", - заявив Рогозін.

За його словами, РФ планує по лінії держкорпорації "Росатом" звернутися до МАГАТЕ з проханням провести додаткову інспекцію периметра безпеки атомних станцій на Україні.

Зараз периметр безпеки українських АЕС охороняють місцеві ЧОПи, підрозділи Міністерства внутрішніх справ України і Служби безпеки України (СБУ). З поглядуу штатної роботи АЕС "все нормально", пояснив Рогозін.

За кількістю енергетичних реакторів Україна посідає десяте місце у світі та п'яте місце в Європі, усі українські реактори типу ВВЕР.

В Україні діють п'ять АЕС з 15 енергоблоками, одна з яких, Запорізька АЕС з шістьма реакторами загальною встановленою потужністю 6 тис. МВт, є найбільшою в Європі. Крім Запорізької АЕС, на Україні працюють Рівненська АЕС, Хмельницька АЕС, южно-українська АЕС Чорнобильська АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Росія заборонила ввезення палива на українські АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути