вівторок, 21 жовтня 2014 23:16

Російський газ для України буде поставлятися до березня за $385 - Еттінгер

Російський газ для України буде поставлятися до березня за $385 - Еттінгер
Фото: ria.ru

ЄС, РФ та Україна на переговорах в Брюсселі 21 жовтня погодили, що Росія постачатиме газ для України до березня за ціною $385/тис. куб.м., без застосування принципу "бери, або плати", але з обов'язково передоплатою. Про це повідомив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер на брифінгу у вівторок.

"По-перше, мова йде про ціну на газ на часовий відрізок до кінця березня. Обидві сторони приймають (як стало зрозуміло ще в Мілані) ціну $385/тис. куб.м. З боку російських партнерів вона гарантується. Ціна не може змінюватися в односторонньому порядку за рішенням уряду, чи парламенту в результаті підвищення експортного мита. По-друге, до кінця березня, в якості відхилення від діючого газового контракту не буде застосовуватися принцип "бери, або плати". Це означає, що українська сторона визначає - чи буде вона замовляти обсяги газу для поставки. Але на умовах передоплати", - сказав він.

Еттінгер додав, що такі домовленості щодо "зимового пакету" можуть бути закріплені на рівні двох угод - між урядами і господарюючими суб'єктами.

Зараз ви читаєте новину «Російський газ для України буде поставлятися до березня за $385 - Еттінгер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути