вівторок, 16 грудня 2014 16:12

Російські банки почали відмовляти людям у кредитах

Російські банки почали відмовляти людям у кредитах
Фото: reosh.ru

Від 16 грудня "Сбербанк Росії" припиняє кредитування фізичних осіб. Про це повідомило джерело в керівництві "Сбербанку", пише Профиль.

"Заявки на нові кредити не приймаються, розглядаються лише ті заявки, які були прийняті до 16 грудня", - повідомило джерело із центрального офісу установи.

На який саме термін припинений прийом заявок на кредити від фізичних осіб, поки що не уточнюється.

Як повідомляє видання, кредитування фізосіб припинене на всій території Росії.

Прес-служба "Сбербанку" відмовилася коментувати цю інформацію по телефону.

За даними на 1 жовтня 2014 року, "Сбербанк" займав перше місце за обсягом кредитування фізичних осіб. Обсяг кредитів, наданих фізичним особам Сбербанком на 1 жовтня становив 3 975 223 млн рублів.

Водночас, як повідомили джерела в топ-менеджменті кількох великих банків виданню "Газета.Ru", фінустанови масово припиняють обмін валют в готівковій та безготівковій формі.

"Після такого падіння курс обов'язково повинен кудись відскочити", - пише видання з посиланням на представника одного з найбільших банків РФ.

"Євро не повинен коштувати 100 рублів. Ми стежимо за ситуацією, але поки очікується, що нестабільними будуть як мінімум ще кілька днів", - додало джерело.

Нагадаємо, що в ніч на вівторок, 16 грудня, Центробанк РФ підвищив ключову ставку відразу на 6,5 процентних пункту-до 17%. Російські експерти назвали цей розпачливий крок крахом російської економіки, а валютні та фондові ринки відреагували карколомним падінням. В другій половині дня євро перевалив за 100 рублів, а долар - за 80.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Російські банки почали відмовляти людям у кредитах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути