середа, 30 липня 2014 13:35

Росія планує відмінити преференції для українських товарів

Росія планує відмінити преференції для українських товарів

Росія планує скасувати тарифні преференції і ввести звичайний тариф Митного союзу для широкої групи товарів з України.

Про це йдеться в проекті постанови, опублікованому в середу на єдиному порталі для розміщення інформації про розробку федеральними органами виконавчої влади проектів нормативних правових актів та результатів їх громадського обговорення

"Ввести ввізні мита щодо товарів, зазначених у додатку до цієї постанови, що походять з України і ввозяться в РФ, у розмірі ставок єдиного митного тарифу Митного союзу (ставок режиму найбільшого сприяння", - йдеться в проекті постанови.

Президент РФ Володимир Путін неодноразово раніше заявляв, що якщо договір про асоціацію між ЄС і Україною в економічній сфері буде підписаний і набуде чинності, то Росія змушена будемо перейти "на звичайні міжнародні практики використання режиму країни найбільшого сприяння в торгівлі". По суті це і означає скасування чинного преференційного режиму в торгівлі з нульовими ставками імпортних мит у торгівлі з Україною і введення звичайного торгового режиму, застосовуваного щодо всіх країн-членів СОТ.

У додатку до постанови, зокрема, перераховуються такі товарні позиції, як живі свині, м'ясо великої рогатої худоби (свіже, охолоджене або заморожене), свинина (свіжа, охолоджена або заморожена), м'ясо та харчові субпродукти свійської птиці (свіжі, охолоджені або заморожені) , молоко, вершкове масло, сири, сир, овочі, яблука, груші, абрикоси, вишня, сливи, черешня, персики, пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, борошно, насіння соняшнику, кукурудзяна олія, цукор, шоколад, фруктові соки, томатний кетчуп, пиво, вина, сигарети і ряд інших харчових продуктів.

Серед непродовольчих товарів, в список зокрема потрапили шини (покришки), нітрат натрію та інші добрива, холодильники, легкові автомобілі, пасажирські та вантажні судна, лампи розжарювання, меблі, одяг і ряд інших товарів.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує відмінити преференції для українських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути