субота, 26 листопада 2016 18:34

Різко зріс імпорт насіння кукурудзи

Різко зріс імпорт насіння кукурудзи

У порівнянні з минулим роком імпорт насіння кукурудзи в Україну зріс у 37 разів. За липень-жовтень вже завезли майже 2 тис. тонн насіння.

"Зазвичай поставки насіння кукурудзи починалися паралельно з імпортом насіння соняшнику. Але його обсяги поки не збільшились", - повідомляє УкрАгроКонсалтинг.

Зазвичай під озиму посівну спостерігається значне зростання імпорту насіння озимих зернових. В цьому році українські аграрії поки віддають перевагу насінню озимих зернових вітчизняної селекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрії вимагають зустрічі з Порошенком

Значно зріс імпорт насіння озимої пшениці більш ніж в 8 разів, насіння озимого ячменю - майже в 10 разів. Імпорт насіння озимого ріпаку в цьому році знизився на 33%.

Виробники яблук Центральної і Західної України цього тижня намагаються підвищити ціну на свою продукцію. Відпускну ціну на яблука фермери збільшили на 30-50 коп. за кілограм. У роздріб яблука продають по 11-12 грн/кг. Більше зростання цін поки що не передбачають. Якщо ціна на яблука ще зростатиме, польські виробники почнуть продавати свій товар.

Зараз ви читаєте новину «Різко зріс імпорт насіння кукурудзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути