пʼятниця, 06 травня 2016 15:02

Як вплине подорожчання комуналки на ринок оренди?

Як вплине подорожчання комуналки на ринок оренди?
ik.livejournal.com

Більшість власників квадратних метрів в оренду переклали платню за комуналку на плечі орендаторів. Про це Gazeta.ua розповіла київський ріелтор Тетяна Михайліна.

"Більшість власників житла розділяють плату за оренду квартири і за комуналку. Кілька років тому комуналка входила в оренду платню. Зараз через постійне підвищення тарифів господарі одразу розділяють ці платежі", – коментує вона.

Окрім комуналки, дорожчає й орендна плата.

"За останні півроку багато господарів підняли платню на 500-1000 гривень. Квартири, які коштувала раніше 4 тисячі гривень на місяць, здорожчали до 4,5 тисяч. Багато двокімнатних, які на початку року обходилися в 6 тисяч гривень, тепер коштують 7-7,5 тисяч", – коментує ріелтор.

За її словами, найбільшою популярністю користуються однокімнатні квартири. Щоб зекономити на оренді, в однокімнатну заселяються по кілька орендарів.

"Останнім часом однокімнатні квартири шукають по троє студентів, родини з дітьми. Заселяються навіть по дві сім'ї. Власники помешкань піднімають ціну, дорожчає комуналка, і попередні орендарі шукають способи здешевити оренду. Господарі неохоче погоджуються на більшу кількість орендарів", – пояснює Тетяна Михайліна.

Важче здати трикімнатні квартири. За умови тієї ж ціни за оренду двокімнатного і трикімнатного помешкання квартиранти вибирають перший варіант, щоб зекономити на комуналці.

Читайте також: Оренда квартири на травневі вихідні коштує втричі дорожче

Раніше повідомлялося, як працюють "квартирні" шахраї в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Як вплине подорожчання комуналки на ринок оренди?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути