Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2016 12:10

Стало відомо, як працюють "квартирні" шахраї в інтернеті

Стало відомо, як працюють "квартирні" шахраї в інтернеті
msk.mr7.ru

Оренда квартир найбільше приваблює шахраїв, бо це найжвавіша частка ринку нерухомості. Оголошення з цих рубрик втрачають актуальність протягом кількох днів. Саме цей ринок приваблює шахраїв. Про це Gazeta.ua розповів Андрій Міма, комернційний директор ЛУН.ua.

"В сьогоднішньому українському інтернеті зустрічається багато видів шахрайств, пов'язаних із продажем чи орендою помешкань, але в нашій сфері найчастіше зустрічаються два види. У першому агент із нерухомості публікує на дошках оголошень та інших майданчиках рекламу квартири, котрої насправді не існує. Оголошення прикрашають красивими фотографіями та заниженою ціною. Коли користувач звертається до такого агента, йому відповідають, що цю квартиру вже здали чи продали, і пропонують щось інше, зазвичай, дорожче і менш привабливе", – говорить Андрій Міма.

Інший поширений спосіб ошукати орендарів чи покупців житла пов'язаний із так званими "інформаційними агентствами", які "продають" номер телефону власника привабливих і дешевих квадратних метрів. Спроби зателефонувати власникові завершуються короткою розмовою про те, що квартира вже здана чи продана. Сайти з нерухомості намагаються вирахувати шахраїв.

"Програмуємо все так, щоб розпізнавати моделі поведінки таких шахраїв – фальшиві адреси, фотографії, описи, – та передати оголошення на перевірку. Щомісяця тільки наш сайт обробляє понад півтора мільйони оголошень. При цьому об'єктів, що потрапляють на сторінки "Лун" удесятеро менше. Приміром, сьогодні зібрано понад 135 тисячі оголошень щодо продажу столичних помешкань та 22 тисячі об'єктів для довготривалої оренди квартир у Києві", – говорить експерт.

Читайте також: Оренда квартири на травневі вихідні коштує втричі дорожче

Нагадаємо, раніше повідомлялося, в яких країнах українці найбільше купують житло.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як працюють "квартирні" шахраї в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути