вівторок, 22 грудня 2015 04:18

РФ збирається продовжувати тристоронні перемовини, незважаючи на санкції

РФ збирається продовжувати тристоронні перемовини, незважаючи на санкції
Фото: ТАСС

Росія збирається продовжувати переговори з Україною щодо співробітництва в галузі торгівлі, незважаючи на призупинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі.

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, повідомляє ТАСС.

"Безумовно, ми будемо працювати, життя не закінчаться 1 січня 2016 року. За 1 січня буде 2 січня і так далі. Тому ми будемо зустрічатися, будемо обговорювати, будемо вести переговори, тільки вони будуть вестися вже по той бік Рубікону в ситуації, коли буде імплементовано основне положення торговельно-економічної частини угоди про торгівлю України та ЄС з одного боку, і з іншого боку - Україна перестане користуватися преференційним режимом", - сказав міністр.

Улюкаєв також зазначив, що РФ оцінювала ризики від запровадження продуктового ембарго щодо України, вони будуть уточнюватися.

Російський міністр повідомив, що Росія, Україна і Єврокомісія на тристоронніх переговорах щодо ЗВТ Україна-ЕС змогли домовитися тільки про перехідні періоди в техрегулюванні, при цьому самі терміни ще обговорюються.

"Трохи краща ситуація в частині технічних бар'єрів у торгівлі. Тобто технічного регулювання. Сторони принципово домовилися про те, що повинні бути перехідні періоди, в яких можуть діяти одночасно вимоги і до ГОСТу СНД, і вимоги європейських стандартів технічного регулювання", - сказав міністр.

При цьому він додав, що були розбіжності щодо термінів. "Російська сторона пропонує більші терміни, до 10 років за пріоритетними найбільш чутливих секторів, до 5 років за іншим. Наші колеги пропонували до 5 років по чутливим і до 3 років за іншим", - зазначив Улюкаєв.

Як повідомлялося, на тристоронніх переговорах ЄС-Україна-РФ щодо зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом не вдалося досягти компромісу і вони повністю завершені.

Глава МЗС України Павло Клімкін заяив, що причин проводити подальші тристоронні переговори ЄС-РФ-Україна на рівні міністрів більше немає.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Зараз ви читаєте новину «РФ збирається продовжувати тристоронні перемовини, незважаючи на санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути