пʼятниця, 30 вересня 2016 13:48

Реструктуризація боргів агрохолдингу "Мрія" - це прорив для України - Гонтарева

Реструктуризація боргів агрохолдингу "Мрія" - це прорив для України - Гонтарева

"Ми вітаємо те, що "Мрія" змогла прийти до домовленості з кредиторами про реструктуризацію боргу. Це величезний прорив. Це перша така історія в Україні. Тому Нацбанк вітає реструктуризацію боргу "Мрії", - прокоментувала голова Нацбанку України Валерія Гонтарева в інтерв'ю програми "Перша шпальта".

"Це безпрецедентний випадок, коли банківська спільнота, власники євробондів змогли прибрати з бізнесу шахрая і недбайливого позичальника і при цьому не втратити бізнес. Це приклад, що в Україні, як і в усьому світі, кредитор, якщо йому не платять, повинен мати право швидко й ефективно забрати бізнес, доки він не зруйнувався ", - також заявила Валерія Гонтарева.

Нагадаємо, 2014-го агрохолдинг "Мрія" оголосив дефолт, борги компанії становили $1,3 млрд. Причиною такого боргу стали шахрайські дії попереднього гендиректора компанії Миколи Гути, якого Інтерпол оголосив у розшук.

Нинішньому керівництву "Мрії" вдалося досягти домовленості з комітетами кредиторів про реструктуризацію боргу компанії. За результатами реструктуризації основну частину боргу - майже $1 млрд - переведуть в акціонерний капітал, який розділять між собою кредитори: до 54% отримають незабезпечені кредитори, до 35% - провайдери робочого капіталу на 2016 рік, 7,5% - провайдери робочого капіталу на 2015 рік, ще 7,5% отримають топ-менеджери компанії як мотиваційний пакет. Усі рішення ухвалюватиме незалежна наглядова рада, до якої увійдуть п'ять представників кредиторів.

Зараз ви читаєте новину «Реструктуризація боргів агрохолдингу "Мрія" - це прорив для України - Гонтарева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути