неділя, 19 травня 2013 10:32

Заради кредиту МВФ уряду доведеться обмежити темпи підвищення зарплат

Заради кредиту МВФ уряду доведеться обмежити темпи підвищення зарплат
Фото: finance.obozrevatel.com

Міжнародний валютний фонд для відновлення співпраці з Україною вимагає, щоб дефіцит українського держбюджету (без урахування дефіциту НАК Нафтогаз) не перевищив 2% ВВП у нинішньому і 1,9% - у наступному році, передає ZN.UA.

Про це йдеться в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною і МВФ, текст якого є у розпорядженні ZN.UA.

З цією метою, крім зобов'язання дотримуватися "консервативного портфеля витрат", встановленого в рамках бюджету на 2013 р., українському уряду доведеться утриматися від підвищення зарплати для першого базового розряду (852 грн.), повідомляє видання.

Крім того, за інформацією ZN.UA, в документі потрібно "утримувати темпи підвищення мінімальної заробітної плати відповідно з показником середньорічного зростання, що становить 5%, як передбачено в бюджеті на 2013 р.".

При цьому, у бюджеті-2014 має бути передбачено скасування запланованого зниження ставки ПДВ з 20 до 17%, а також "політика нульового зростання реальної заробітної плати в державному секторі" при обмеженні витрат на товари та послуги.

Раніше представник директорату фіскальної політики та економічних відносин Міністерства фінансів Німеччини Ельке Бауманн заявляла, що зростання державного боргу в Україні не відповідає стандартам Європейського Союзу у сфері управління державними фінансами у зв'язку з високим рівнем бюджетного дефіциту, який необхідно знизити до рівня менш як 3% ВВП в найближчі два роки.

Зараз ви читаєте новину «Заради кредиту МВФ уряду доведеться обмежити темпи підвищення зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути