четвер, 04 червня 2015 11:37

Рада прогнозує зростання економіки у 2016 році

Рада прогнозує зростання економіки у 2016 році
Фото: politolog.net

Бюджетний комітет Верховної Ради прогнозує зростання економіки України за підсумками 2016 року на рівні 2% за інфляції 9% і середньорічного курсу гривні 22,5 за долар.

Про це йдеться в проекті постанови Верховної Ради про основні напрями бюджетної політики на 2016 рік, поданій головою парламентського комітету Андрієм Павелком і опублікованій на сайті ВРУ.

"Основні напрями бюджетної політики на 2016 рік розроблено відповідно до Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, Коаліційної угоди, стратегії президента "Україна-2020", Програми діяльності Кабінету Міністрів України і ґрунтуються на положеннях програм співробітництва з Міжнародним валютним фондом й іншими міжнародними фінансовими організаціями", - йдеться в документі.

Основними прогнозними показниками економічного і соціального розвитку України на наступний рік визначено: зростання ВВП на рівні 2%, індекс споживчих цін (грудень до грудня) на рівні 9%, індекс цін виробників - 12%, курс гривні до долара США – 22,5 у середньому за рік, номінальний ВВП – 2,1 трлн грн.

Рівень безробіття, згідно з проектом резолюції, становитиме 9,9% за підсумками року.

"Вказані основні прогнозні макропоказники можуть бути уточнені відповідно до змін соціально-економічної ситуації в 2015 році, а також з врахуванням внутрішніх і зовнішніх ризиків", - йдеться в проекті постанови.

Зараз ви читаєте новину «Рада прогнозує зростання економіки у 2016 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути