Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2015 18:39

Рада прийняла зниження "зеленого тарифу"

Рада прийняла зниження "зеленого тарифу"
Фото: www.unian.net

Верховна Рада України 237 голосами прийняла в цілому законопроект про зниження "зелених тарифів" для сонячних електростанцій, при їх розрахунку тепер не буде застосовуватися піковий коефіцієнт 1,8.

Представляючи законопроект у Раді міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що "цей законопроект дозволить до кінця року заощадити 1 млрд грн на енергоринку... Він відновлює справедливість".

Згідно закону також скасовується правило "місцевої складової". Замість нього вводиться стимулюючий коефіцієнт, що застосовується до "зеленого тарифу" при використанні вітчизняного обладнання, у розмірі 5% (локалізація 30%), або 10% (локалізація 50%).

Законопроект виключає норму, згідно з якою НКРЕКУ повинна передбачати в інвестпрограму обленерго кошти на підключення електростанцій на ВДЕ до мереж.

За "зеленими тарифами" буде оплачуватися електроенергія, вироблена станціями на ВДЕ за винятком обсягів, використаних для власних потреб.

Крім того, документ дозволяє домогосподарствам встановлювати не тільки сонячні, а й вітрові установки потужністю до 30 кВт (зараз - до 10 кВт) із продажем надлишку виробленої енергії на ринок. Документом вводиться "зелений тариф" для електростанцій на геотермальних джерелах.

Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла зниження "зеленого тарифу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути