вівторок, 21 квітня 2015 12:17

Рада повернула працюючим науковцям пенсії

Рада повернула працюючим науковцям пенсії
Фото: gazeta.dt.ua

Верховна Рада України повернула науковцям пенсії, які раніше були скасовані. За відповідний закон в цілому проголосували 308 народних депутатів.

Науковцям мають повернути пенсії, які були обмежені чи скасовані пенсійною реформою 2011 року та бюджетними змінами 2014-ого.

Зокрема, науковцям повертають пенсії, призначені як до 1 жовтня 2011 року, так і встановлені після цієї дати.

Однак до 31 грудня 2015 року їм виплачуватимуть 85% пенсії.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що він передбачає надання права науковцям під час роботи на наукових чи науково-педагогічних посадах на отримання и призначення пенсії.

Автори законопроекту вважають, що завдяки цьому пенсіонерам-науковцям не доведеться залишати роботу, аби зберегти пенсійні виплати, а відтак - це сприятиме "збереженню науково-педагогічного кадрового потенціалу країни, а також додатковим надходженням до бюджету завдяки "підвищенню виробництва наукомісткої експортно-орієнтованої продукції з високою доданою вартістю, збільшенню валютної виручки".

Згідно із законом, передбачається "надання права науковцям під час роботи на наукових (науково-педагогічних) посадах на отримання/призначення пенсії/щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених Законом України "Про наукову та науково-технічну діяльність" та тимчасове (до 1 січня 2016 року) обмеження її розміру до 85%".

Зараз ви читаєте новину «Рада повернула працюючим науковцям пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути