вівторок, 01 листопада 2011 10:00

Рада хоче зробити облгази олігархів недоторканими для Податкової

Рада хоче зробити облгази олігархів недоторканими для Податкової

Верховна Рада зареєструвала законопроект "Про внесення зміни до статті 18 закону "Про основи функціонування ринку природного газу", внесений Кабінетом міністрів.

Документ передбачає заборону на списання кредиторської заборгованості з розподільчих рахунків підприємств, пише "Комерсант Україна" в публікації "Списати не вдасться".

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що кредитори списували кошти і заарештовували їх рахунки, що сприяло зростанню заборгованості облгазів перед НАК "Нафтогаз України".

"До 31 жовтня вона досягла 3,4 мільярда гривень, розподільні рахунки після прийняття цієї норми стануть недоторканними як для будь-яких кредиторів, так і для податкової інспекції та прокуратури", - сказав партнер юрфірми "Правові партнери" Андрій Доманський.

Як писала "Економічна правда", ринок розподілу газу на території України в основному поділений між обмеженою групою осіб: власником Group DF Дмитром Фірташем, його партнером по бізнесу Іваном Фурсіним, російським бізнесменом, співвласником ТНК-BP Віктором Вексельбергом та бізнесменом Віктором Поповим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Західенерго" позичило 1,6 мільярда у росіян перед продажем олігархам

У прес-службі Міненерго новий законопроект не коментують. Проте раніше міністерство повідомляло про дефіцит коштів для розрахунків з російським "Газпромом".

Наприкінці жовтня Кабмін двічі збільшував статутний фонд НАК "Нафтогаз України" - спочатку до 45,8 млрд грн а потім до 49 млрд грн.

"Дефіцит коштів у "Нафтогазу" пов'язаний з несвоєчасними розрахунками за газ з боку облгазів. Власники деяких з них штучно створювали борг перед облгазами з боку сумнівних кредиторів і таким чином частина грошей, призначених для розрахунків за газ, виводили", - розповіло джерело видання в Міненерго.

У самих облгазах наявність такої схеми заперечують.

Зараз ви читаєте новину «Рада хоче зробити облгази олігархів недоторканими для Податкової ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути