четвер, 30 червня 2011 12:21

Присяжнюк думає, що продаж української землі нагодує весь світ

Присяжнюк думає, що продаж української землі нагодує весь світ

Реалізація земельної реформи сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості українського аграрного сектору та притоку інвестицій в АПК.

Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба його відомства.

За його словами, АПК має всі шанси стати найбільш швидко зростаючим та найбільш інвестиційно привабливим сектором української економіки.

Він заявив, що вже сьогодні спостерігається стійка тенденція до зростання інвестицій в аграрний сектор.

"За підсумками 2010 року капіталовкладення в основний капітал по аграрному сектору зросли більш ніж на 30%, а прямі іноземні інвестиції – більш ніж на 5%. В умовах, коли світова економіка продовжує страждати від наслідків економічної кризи, - це дуже позитивний показник", - заявив Микола Присяжнюк.

За його словами, в умовах зростання кількості населення та дефіциту продовольства у світі Україна має унікальний шанс перетворити свій агропромисловий комплекс на ефективний та швидкозростаючий сектор економіки, що спроможний буде гарантувати не лише внутрішню, але й міжнародну продовольчу безпеку.

"Ми вживаємо всі кроки для подальшого підвищення інвестиційного потенціалу нашого аграрного сектору. Цьому сприятиме і запровадження аграрного страхування, і відкриття в Україні філії Чикагської товарної біржі. Проте головне питання на сьогодні – реалізація земельної реформи, яка нарешті дозволить і українським аграріям користуватися механізмами по залученню кредитних коштів у виробництво, якими користуються фермери у всьому світі", - зазначив Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк думає, що продаж української землі нагодує весь світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути