четвер, 08 грудня 2011 10:49

"Ганьба владі!" - чорнобильці оголосили сухе голодування

"Ганьба владі!" - чорнобильці оголосили сухе голодування

Дванадцять чорнобильців, які протестують у Маріїнському парку Києва, оголосили сухе голодування.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

За їх словами, на такий крок вони пішли через те, що влада так і не дослухалася до їхніх вимог, незважаючи на голодування під стінами Кабінету міністрів, що тривало тиждень.

Чорнобильці також спростували розповсюджену інтернет-ЗМІ інформацію, нібито сухе голодування оголошено через складання адміністративних протоколів.

"На нас тут чи не щодня складають протоколи. Що з того? Проблема в тому, що нас не чують", - сказав один із протестувальників.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На чорнобильців пустили армію "Беркуту": без сутичок не обійшлося

Оголошення сухого голодування відбулося під час мітингу фермерів, який проходив під Кабміном. Аграрії виступали проти закону про продаж землі, який зараз розглядається у Верховній Раді.

Фермери стали через дорогу від Кабміну з плакатами "Селяни - не кріпаки", "Буде село - буде Україна", "Ми не раби".

У цей час чорнобильці прорвалися крізь кордон міліції, який вистроївся на пагорбі навпроти кабміну. Спустилися до мітингувальників, тримаючи державний прапор та тканину з написом "Голодовка инвалидов Чернобыля Украины". Попросили у них мегафон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці сплять на купах листя

"Шістнадцять категорій громадян постраждали від соціального катка. Інваліди Чорнобиля, герої України, які ціною власного здров'я захистили життя на цій планеті і дали життя цим чиновникам - їх ніхто не чує. Ми захищаємо 16 категорій громадян, які безпосередньо постраждали від соціального геноциду. Після тижневого голодування у Маріїнському парку влада не дозволила нам поставити намет. Наші люди спали з собаками на листі. Де, в якій країні таке хамське ставлення до власного народу? Де ще існує такий геноцид у Центральній Європі? Ганьба владі!"- виголосив у мегафон Микола Костів, який першим оголосив голодування.

Чорнобильці вилили воду з пластикових пляшок на пагорб, що стало знаком початку сухого голодування.

Зараз ви читаєте новину «"Ганьба владі!" - чорнобильці оголосили сухе голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути