вівторок, 29 березня 2016 10:08

Поїзд "Новий шовковий шлях" не може назбирати клієнтів на зворотню путь

Поїзд "Новий шовковий шлях" не може назбирати клієнтів на зворотню путь

Запущений у січні український маршрут вантажного потяга Іллічівськ-Китай в обхід Росії не може набрати достатньої кількості клієнтів для завершення свого першого рейсу. Поїзд 31 січня прибув у пункт призначення – на станцію Достик на кордоні Казахстану з Китаєм. Другий місяць потяг стоїть на станції й не може повернутися в Україну через відсутність клієнтів, повідомив дослідницький центр логістичної компанії Zammler. Ціни на перевезення цим шляхом у півтора-два рази вище, ніж автотранспортом через Росію.

Про це пише "Новое время".

Треба півроку, щоб до нового до нового маршруту звикли клієнти, вважає директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк.

Є й інші чинники, які могли зробити маршрут менш затребуваним, ніж очікувалося. Тривалість маршруту становить 15,5 доби замість запланованих 11-12, повідомляють в дослідницькому центрі. "І це при сприятливих умовах, коли до руху поїзда було прикуто увагу як в Україні, так і в країнах Європи і Азії. Завдяки підписаним раніше угодам поїзд йшов без митних перевірок за єдиним тарифом від точки до точки", - пояснюють в Zammler.

Ціна доставки 40-футового контейнера новим шляхом - $5,5 тис. Однак, ця сума в 1,5-2 рази перевищує вартість автомобільної транзитної доставки через територію Росії, пояснюють в дослідницькому центрі.

"Це більше політичний проект, ніж економічний", - вважає екс-заступник міністра інфраструктури Олександр Кава.

У першій половині квітня відбудеться засідання Координаційного комітету транскаспійського міжнародного транспортного маршруту. На ньому остаточно узгодять технічні, технологічні та тарифні умови на перевезення за цим маршрутом.

Зараз ви читаєте новину «Поїзд "Новий шовковий шлях" не може назбирати клієнтів на зворотню путь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути