середа, 14 вересня 2016 15:52

Порошенко підписав підвищення мита на експорт брухту

Порошенко підписав підвищення мита на експорт брухту

Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає збільшення мита на експорт брухту чорних металів з 10 євро до 30 євро за тонну. Закон набуде чинності 15 вересня і діятиме рік.

На думку президента об'єднання "Металургпром" Олександра Каленкова, він зіграє важливу роль у відновленні промисловості України.

"Цей закон дуже корисний для України, оскільки ми самі відчуваємо гострий дефіцит брухту. Судіть самі: 2015 року Україна поставила антирекорд за останні 10 років. З країни вивезли понад 1,2 мільйона тонн цієї стратегічної сировини. Водночас дефіцит брухту всередині країни становив 0,86 мільйона тонн. Українські металурги були змушені знижувати потужності, а частина підприємств і зовсім опинилася на межі закриття, оскільки подорожчання продукції (через заміну брухту більш дорогим чавуном. – ред.) призвело до втрат конкурентоспроможності на світовому ринку", – заявив Каленков.

На думку голови асоціації, ключовим фактором прийняття закону стала продержавна позиція його ініціаторів.

"Олег Ляшко і Радикальна партія не тільки стали одними з ініціаторів закону – вони домагалися його прийняття, зверталися до влади з листами, пояснювали всім важливість закону, вимагали його підписання під час технічної затримки. Якщо абстрагуватися від політики, то треба визнати – захищаючи інтереси ГМК, депутати захищали інтереси держави. Назву тільки один факт: гірничо-металургійний комплекс України і пов'язані з ним галузі приносять країні третину її валютної виручки, що прямо впливає на стабілізацію курсу гривні. Відрадно, що Президент, підписавши цей Закон, повідомив суспільству, що розуміє проблеми промисловості і готовий допомагати знаходити їх вирішення", – сказав Олександр Каленков.

Нагадаємо, закон також скасовує реєстрацію контрактів на експорт брухту чорних металів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав підвищення мита на експорт брухту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути