середа, 16 березня 2016 10:59

Популярні українські відеоблогери заробляють 4-5 тисяч доларів на місяць

Популярні українські відеоблогери заробляють 4-5 тисяч доларів на місяць
facebook.com/danilshchestyuk

Найвигідніша аудиторія - платоспроможна, тобто старше 24 років. Такими глядачами найбільше цікавляться рекламодавці. Про це Gazeta.ua розповів київський відеоблогер Данило Щестюк. Він разом із другом Максимом Сусідою заснував свій ютуб-канал "Будні студента".

"На Ютубі за тисячу переглядів можна отримати пару центів. Популярні українські відеоблогери заробляють 4-5 тисяч доларів на місяць. Усе залежить від того, хто тебе дивиться. Найуспішніший ролик зняли про те, як познайомитися з дівчиною. Він набрав 2 мільйони переглядів. На ньому заробили 700 доларів", – розповідає Данило Щестюк.

Останнім часом заробляти на Ютубі стало трендом, але далеко не всім це вдається.

"Щоб заробити на своєму каналі, потрібно любити те, що ти робиш, бути готовим робити це не за гроші. Найбільша помилка початківців - починати вести канал заради заробітку. Тільки тоді, коли ваше відео буде цікавим іншим і воно набере достатню аудиторію, можна буде спробувати монетизувати справу", – радить блогер.

Мінімальна техніка для такої справи – це камера і комп'ютер.

"Зараз є можливість знімати на телефон. Але для кращої якості потрібна камера, мікрофон для запису звуку, можливо,світлобокс та пристрій для монтажу. Ми починали з ноутбуку для монтажа і якоїсь камери, яку знайдемо, бо своєї не було. За 40 гривень купили мікрофон. Є відео, де якість картинки чи звуку не грає великої ролі, а є такі ролики, де саме технічна якість робить їх класними", – говорить Максим Сусіда.

На місяць відеоблогери Данило Щесюк і Максим Сусіда роблять 5-8 відео. На роботу над десятихвилинним роликом іде по 15-20 годин. Тільки написання сценарію займає 6-12 годин.

"Важливо знайти свою аудиторію. Якось ми зробили відео про те, як з одним хлопцем посперичалися, що той за 20 хвилин з'їсть 4 великих гамбургера в "Макдоналдсі". Він з'їв їх за 17 хвилин. Відео набрало багато переглядів. Тоді до нас звернулися рекламодавці, орієнтовані на азартних глядачів. За 10 відео для них заробили 2,5 тис. доларів. Ролики полягали в тому, що я сперечався з кимось на 500 грн. За умовами одного спору мав зануритися з аквалангом. Для цього рекламодавці оплатили мені подорож до Єгипту", – пригадує Данило.

За його словами, в Україні за мільйон переглядів ютубери отримують в середньому $300, у США - близько $2,5 тис., а в Європі - $1,5-2 тис.

Зараз ви читаєте новину «Популярні українські відеоблогери заробляють 4-5 тисяч доларів на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути