четвер, 21 червня 2012 11:30

Попов: Київ отримає мільярд, щоб зберегти низькі тарифи ЖКГ

Попов: Київ отримає мільярд, щоб зберегти низькі тарифи ЖКГ
Таким чином, за словами Попова, держава дбає про те, щоб тарифи були стриманими і не піднімалися. Фото: kremenchug.ua

Уряд додатково виділив місту Києву мільярд гривень, щоб воно змогло заплатити різницю в тарифах ЖКГ.

Про це розповів голова КМДА Олександр Попов у прямому ефірі телеканалу "Київ".

"Треба зрозуміти, що сьогодні вартість комунальних послуг не відповідає собівартості. Ми якось про це іноді скромно не говоримо, але, наприклад, рішенням Верховної Ради, уряду, місто отримає зараз 1 млрд. гривень, щоб заплатити різницю в тарифах, тобто те, що не доплачуємо ми як споживачі нашим комунальним підприємствам. 1 млрд. гривень - це тільки по Києву. Ціна на газ висока. Ми знаємо причини цього. А оплачують кияни іншу ціну, набагато меншу. Таким чином, держава дбає про те, щоб тарифи були стриманими і не піднімалися", - зазначив Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близнюк розповів, з чого почнуться реформи ЖКГ

Нагадаємо, що згідно з домовленостями, досягнутими в результаті переговорів у Москві між Юлій Тимошенко і Володимиром Путіним в 2009 році, Україну на даний момент змушена платити безпрецедентно високу ціну за російський газ. Українська влада тривалий час добивається перегляду газових контрактів з РФ, вважаючи ціну на газ завищеною, а на транзит - навпаки заниженою.

Крім того, Україну шукає нові джерела енергопостачання та залучає інвесторів, здатних витягти важкодоступні енергоресурси на території Україні.

"Уряд проводить політику забезпечення енергонезалежності нашої держави. І все, що ми зараз робимо, через 3-5 років обов'язково дозволить нам вирішити це завдання. Але це зовсім не означає, що після цього ми відмовимося від взаємовигідної співпраці з Росією з енергетичних питань. Просто ми не хочемо на 100% залежати в питаннях поставки енергії від однієї країни, як це відбувається зараз ", - заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Попов: Київ отримає мільярд, щоб зберегти низькі тарифи ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути