понеділок, 09 вересня 2013 12:41

Половина комплексу "Ялта-Інтурист" опинилася в руках російського олігарха

Половина комплексу "Ялта-Інтурист" опинилася в руках російського олігарха
Олександр Куликов збільшив свою частку в готельному комплексі "Ялта-Інтурист". Фото: hotel-yalta.com

Російський бізнесмен Олександр Куликов через кіпрський офшор Delphshirre Holdings Limited збільшив свою частку в готельному комплексі "Ялта-Інтурист" з 6,4% до 56,4%.

Про це 6 вересня ГК "Ялта-Інтурист" повідомила в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, пише "Forbes Україна".

Директор відділу інвестицій компанії DTZ в Україні Наталія Стельмах оцінила вартість готелю Ялта-Інтурист з земельною ділянкою в порядку $100-120 млн.

Куликов - бенефіціар нижегородської бізнес-групи "Союз Марінс груп". Через пов'язані з нею офшори, в тому числі Delphshirre Holdings Limited, в 2012 році він придбав частку в російському підприємстві "НІІ Тавтопром". Інформацію про те, що "Союз Марінс груп" тепер володіє контрольним пакетом акцій Ялта-Інтурист, виданню також підтвердив керівник однієї з консалтингових компаній у сфері нерухомості.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Студенка з Києва заробляє 5 тисяч на місяць, розписуючи бокали на весілля

У 2011 році Куликов посів 23-е місце в Рейтингу рантьє російського Forbes з річним орендним доходом $55 млн.

Нагадаємо, комплекс "Ялта-Інтурист" розташований на березі Чорного моря, в 1,5 км від центру Ялти в старовинному Масандрівському парку. Це трьохзірковий готель з 16-поверховим житловим корпусом на 1140 номерів, власним пляжем, трьома басейнами і 16 ресторанами. Раніше готель належав структурам корпорації ІСД Сергія Тарути, Віталія Гайдука та Олега Мкртчана. Кому дісталася готель після виходу з ІСД Гайдука та розділу активів, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Половина комплексу "Ялта-Інтурист" опинилася в руках російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути