субота, 26 січня 2013 01:36

Повноцінно видобувати сланцевий газ в Україні почнуть лише через 5-7 років — прогноз

Повноцінно видобувати сланцевий газ в Україні почнуть лише через 5-7 років — прогноз
Фото: tvi.ua

Керівник енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар заявив, що видобувати газ із Юзівських сланців розпочнуть не раніше 2018-2020 років.

Такий прогноз він зробив в ефірі телеканалу ТВі.

"Зараз не повинні нікого вводити в оману ті цифри, які звучать. Перш ніж ми дійдемо до промислового видобутку газу в тих обсягах, які зазначено, мине ще 5-7 років", – наголосив Гончар.

Експерт уточнив, що підписання угоди з Shell про розподіл продукції дає можливість розвернути програму буріння 15-ти свердловин для розвідувально-геологічних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Shell і "Надра Юзівська" підписали угоду з видобутку сланцевого газу в Україні

Лише після цього, за словами Гончара, можна буде робити теж попередні, але вже більш точні висновки про наявність придатних до комерційного видобутку запасів газу.

Також експерт зазначив, що у випадку Юзівських площ йдеться не про сланцевий газ, а про газ, який залягає у пластах твердих порід.

Крім того, енергетик схвально відгукнувся про транснаціональну компанію Shell, яка займатиметься видобутком газу в Україні.

"Нарешті в Україну прийшли серйозні компанії з жорсткими, суворими вимогами до себе, – відзначив Гончар. – Це є підставою думати, що процес видобутку сланцевого газу відбуватиметься у нас абсолютно нормально".

Зараз ви читаєте новину «Повноцінно видобувати сланцевий газ в Україні почнуть лише через 5-7 років — прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути