пʼятниця, 15 березня 2013 17:00

Погодинна оренда квартири може приносити по 2 тисячі щодня

Погодинна оренда квартири може приносити по 2 тисячі щодня
Господарі найбільше бояться здавати квартири в оренду співакам і політикам. Фото: slando.ua

Брокер Тетяна Єфімчук здає в оренду елітне житло. Ціни на квартплату стартують від $ 1 тис. на місяць.

"До мене звертаються ті, хто готовий віддавати тисячу доларів за однокімнатну квартиру, - зізнається Єфімчук кореспонденту Gazeta.ua. - Дехто віддає перевагу квартирам у центрі Києві. Готові жертвувати умовами життя: заплющують очі на офіси по сусідству і неякісний косметичний ремонт - лише б жити за 5 хвилин від метро Хрещатик чи Театральна, через вікно дивитися на Михайлівський собор, Софію Київську чи оперний театр".

За словами брокера, елітне житло вигідніше здавати подобово і погодинно.

"Доба оренди в центрі Києва коштує від 400 гривень, година - від 150. Такі квартири часто орендують для сексу. За день на погодинній оренді можна заробити до 2 тисяч гривень. Найбільший попит на вечірні години. Найчастіше в'їжджають у такі помешкання іноземці. Хтось у Києві займається бізнесом, хтось приїхав для секс-туризму. Серед постійних клієнтів - повії. Вони допомагають швидко знайти квартиранта. З ними більшість брокерів діляться - віддають 10% від заробленого".

Останні два роки зріс попит на оренду 2-поверхових особняків під Києвом.

"Оренда таких будинків обійдеться у 2-3 тисячі доларів на місяць. Їх часто винаймають бізнесмени, іноземці, артисти і політики. Це дешевше, ніж купити чи побудувати свій будинок і оплачувати комуналку, податок за нерухомість", - пояснила Єфімчук.

Каже, господарі найбільше бояться здавати квартири в оренду співакам і політикам.

"Торік одна київська співачка забула виключити воду у ванні на другому поверсі й поїхала знімати кліп, - згадує брокер. - Будинок затопило, ламінат поздувало, гіпсокартонові стеля і стіни порозлазились, дорогі італійські шпалери відвалилися. Російський продюсер на Новий рік з вікна пускав салюти так, що загорівся балкон на 2 поверсі. Вогонь перекинувся на сусідній паркан і гараж. Особняк не був застрахований. Житло, яке здають в оренду, страхові компанії не хочуть страхувати від нещасних випадків".

Брокер говорить, що політики орендують такі будинки для святкування Нового року, дня народження чи просто для розваг з коханками.

"Зараз мало політиків не мають власного житла. Нардепи до нас взагалі не звертаються. Ті, хто щойно приїхали у Київ з обласного центру, перебиваються квартирами. Господарям такі квартиранти не подобаються, бо політики пускають у дім багато людей - свою охорону, куховарку, няню для дітей. На їхню присутність часто нарікають сусіди. Можуть написати скаргу у мерію чи ЖЕК", - розповіла Єфімчук.

Зараз ви читаєте новину «Погодинна оренда квартири може приносити по 2 тисячі щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути