пʼятниця, 03 червня 2011 09:38

Податкова "катує" підприємців - експерт

Податкова "катує" підприємців - експерт

Підхід до адміністрування податків - найбільша проблема Податкової.

Про це під час конференції "Податкова реформа: перезавантаження" сказав голова Ради підприємців при Кабміні Леонід Козаченко.

"Дуже велика прогалина у тому, що коли з вуст керівників держави прозвучали тези, що нам треба знайти 2,5 млрд грн і ми хочемо знайти їх в системі спрощеного оподаткування. А є такі трансферні ціни, там ці 2,5 млрд. знаходяться елементарно. Їх можна було б отримати за 2,5 дні. А навіщо переламувати 2 млн спрощенців, поставити їх з ніг на голову, але знайти ці гроші. Це звісно, можна зробити, але чи варто? Й заради чого. Тим більше ми декларуємо, що усе в державі робиться заради людей", - запитує Козаченко.

Він нагадав, що понад 100 млрд грн ПДВ в минулі роки були неправильно відшкодовані.

"Сьогодні через цю проблему незаконно підпадають під тортури тисячі підприємців. Їх перевіряють починаючи з 2000 року. Шукають, а чи не було в них контактів із підприємствами, фірмами-однодневками, які не сплатили належних коштів в бюджет", - зазначив Козаченко

"Можливо, десь треба поставити крапку на 2007 році й оголосити амністію, щоб підприємства не перевіряли після того часу. Бо під репресії попадають підприємства, які самі не були порушниками, але мали стосунки із підприємствами, які були порушниками", - додав експерт.

Козаченко наголошує, що фірмами-порушниками зазвичай володіли політики чи високопосадовці з Податкової. Зазначає, що це всі знають, але не можуть юридично довести.

Козаченко також навів реальний приклад, який на його думку ілюструє роботу Податкової: "Купив бензин у підприємства, яке вже давно закрилося. А тепер тобі не повертають 100 млн грн ПДВ, бо бензин ти купив у підприємства, яке не сплатило 1,5 тис грн у бюджет. Я не утрирую, а привожу конкретний приклад".

Зараз ви читаєте новину «Податкова "катує" підприємців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути