пʼятниця, 18 квітня 2014 15:54

Податкова амністія може залиши на волі реальних злочинців - експерт

Податкова амністія може залиши на волі реальних злочинців - експерт
В Україні можуть організувати податкову амністію. Фото: novostey.com

Ініціатива організувати податкову амністію для підприємців, які були змушені брати участь у тіньових схемах минулої влади, містить у собі загрозу звільнення від відповідальності справжніх злочинців.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив незалежний фінансовий аналітик Антон Січкар.

"Діяльність конвертаційних майданчиків, які були створені за президентства Віктора Януковича, ще ніхто толком не розслідував. Спочатку треба провести ретельні слідчі дії, встановити, хто є реальним злочинцем, а хто жертвою. Адже є дві категорії: бізнес, який створений під сірі схеми, і бізнес, який примусили в них брати участь. А якщо просто всіх звільнять від відповідальності, то злочинці залишаться на волі. Вони й надалі братимуть участь у відмиванні грошей на користь колишньої влади", - сказав Січкар.

За його словами, ще однією небезпекою є те, що нова влада також використовуватиме цих же бізнесменів у відмиванні грошей.

"Схеми відмивання добре налагоджені, може виникнути спокуса просто "сісти" на них, "на все готовеньке" а не боротися з ними", - вважає експерт.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що підприємці, які змушені були попри свою волю брати участь у незаконних податкових схемах при колишній владі, можуть бути звільнені від відповідальності.

За його словами, що на поточний момент податкова міліція закрила близько 700 кримінальних справ, метою яких було не розслідувати фінансові правопорушення, а відібрати бізнес - "чистий рекет під прикриттям держорганів".

Зараз ви читаєте новину «Податкова амністія може залиши на волі реальних злочинців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути