четвер, 17 вересня 2015 10:25

Під українські санкції потрапили 29 російських банків

Під українські санкції потрапили 29 російських банків
Фото: abnews.ru

Економічні санкції у зв'язку з анексією Криму і агресією на Донбасі, введені президентом України Петром Порошенком в середу за рішенням РНБО від 2 вересня, стосуються 29 російських банків.

Під українські санкції, в тому числі, потрапили: "Банк Москви", що має 100% "дочку" в Україні "БМ Банк", а також "Газпромбанк", який кредитував великі українські підприємства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, до них застосують два види санкцій - блокування активів і зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань.

У першому випадку мова йде про тимчасове обмеження права банку користуватися і розпоряджатися належним йому майном, у другому – про заборону надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії, здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів та купувати цінні папери.

Як зазначає агентство, у НАК "Нафтогаз України" і азотних підприємств Ostchem Дмитра Фірташа є непогашені перед "Газпромбанком" кредити.

Раніше, в липні цього року, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку анулювала п'яти банкам з російським капіталом ліцензії на ведення господарської діяльності на фондовому ринку. Мова йде про "Промінвестбанк", "ВТБ Банк", дочірній банк "Сбербанку Росії" і "сестринський" йому "ВиЭс Банку", а також "БМ Банк".

Нагадаємо, що санкційного списку України увійшли 400 фізичних і 90 юридичних осіб з РФ та інших країн, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України.

Зараз ви читаєте новину «Під українські санкції потрапили 29 російських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути