неділя, 09 грудня 2012 22:18

"Почитавши бюджет-2013 можна зрозуміти, що одна надія уряду – це зовнішні запозичення" - Таран

"Почитавши бюджет-2013 можна зрозуміти, що одна надія уряду – це зовнішні запозичення" - Таран
Фото: 24tv.ua

Єдиний несподіваний плюс "наслідків діяльності уряду Азарова" це те, що уряд почав здійснювати практичні кроки по диверсифікації джерел енергопостачання в Україну.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Сергій Таран.

"Коли говорити про результати діяльності уряду Азарова, то найкраще словосполучення – це результати уряду Азарова, а наслідки уряду Азарова для країни. Тому що , по тій діяльності, яку вчинили чиновники цього уряду ми бачимо , що в Україні сталося багато негативних явищ: посилилась корупція, і це є абсолютно беззаперечний факт, який відзначають навіть міжнародні експерти. І Це є перший наслідок уряду Азарова", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо хтось зараз думає про вибори 2015 року, то думки його лише про владу

За його словами, другий наслідок – це те, що "сталася економічна стагнація, економіку зараз не розвивають, розвиваються окремі економічні групи, які є під контролем олігархів Партії регіонів. Вони розвиваються більш-менш, але за рахунок того, що інша частина бізнесу, особливо малого та середнього бізнесу, зараз стагнують".

"Третій наслідок уряду – є дуже сумний, це те, що у нас за останні два роки держава абсолютно послідовно, системно відмовляється від соціальних  зобов'язань, це виражається яв Пенсійній реформі, хоча це не реформа. Передумов для наповнення Пенсійних Фондів, як бачимо із ініціативи про 15% податок на продаж валюти, не створено, не має гарантії, що фонди будуть убезпечені від інфляції і так далі. Як наслідок, почитавши бюджет-2013, можна зрозуміти, що одна надія уряду – це зовнішні запозичення", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І один у полі - воїн: Кармазін не піде з Ради, поки бюджет-2013 не скасують

Проте, за його словами, є "єдиний несподіваний плюс".  "Я відзначив, це те, що уряд почав здійснювати практичні кроки по диверсифікації джерел енергопостачання в Україну. Це те, що не було за багато років, але зараз ситуація з Росією по угоді газовій поставило уряд в ті умови, коли він був змушений думати про диверсифікацію джерел постачання, розширення здобутку власного газу, і можливо колись він дійде до того, що треба спрощувати енергоспоживання українських підприємств", - резюмував Таран.

Зараз ви читаєте новину «"Почитавши бюджет-2013 можна зрозуміти, що одна надія уряду – це зовнішні запозичення" - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути