середа, 15 липня 2015 11:06

Пивоварський розповів про переваги "відкритого неба" зі США

Пивоварський розповів про переваги "відкритого неба" зі США
Фото: mediafox.com.ua

Угода про "відкрите небо" між Україною і США знизить вартість авіаперевезень для пасажирів та сприятиме економічному зростанню країн.

Про це зазначали під час церемонії підписання угоди у вівторок у Держдепартаменті США міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський і заступник держсекретаря США Кетрін Новеллі, повідомляє "Укрінформ".

"Я чудово розумію, що з підписанням угоди ситуація в українському повітряному просторі не зміниться за один день, але ми працюємо над майбутніми перспективами, щоб забезпечити більше дешеві авіаперевезення для українських пасажирів", - зазначив Пивоварський.

Він додав, що уряд України працює "над лібералізацією українського повітряного простору".

За його словами, це перша угода такого типу для України, і є сподівання, "що ми зможемо підписати аналогічні документи і з іншими країнами".

Новеллі, в свою чергу, зауважила, що з 1992 року США підписали майже 120 угод про "відкрите небо", які заощаджують туристам по всьому світу до 4 млрд дол. на рік.

"Наш понад 20-річний досвід показав, що угоди про відкрите небо збільшують кількість вантажних та пасажирських авіарейсів між США та іншими країнами, стимулюють розвиток туризму, торгівлі, сприяють створенню високоякісних робочих місць та економічному зростанню США та наших партнерів", - пояснила вона.

Документ, зокрема, передбачає невтручання держави в комерційні рішення авіаперевізників щодо маршрутів, обсягів перевезення, а також ціноутворення.

Угода також передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів і географії польотів.

Нагадаємо, Угода про "відкрите небо" між Україною та США була підписана 14 липня у рамках Українсько-американського бізнес-форуму у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Пивоварський розповів про переваги "відкритого неба" зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути