неділя, 01 травня 2016 16:02

Підвищення тарифу на залізничні вантажоперевезення принесе "Укрзалізниці" 100 млн грн

Підвищення тарифу на залізничні вантажоперевезення принесе "Укрзалізниці" 100 млн грн

ПАТ "Українська залізниця", створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), з 30 квітня поточного року підвищило тариф на вантажоперевезення залізничним транспортом на 15%.

Про це поінформували в "Укрзалізниці", повідомляє "УНІАН".

"Завдяки цьому своєчасному підвищенню тарифів на вантажоперевезення, компанія заробить додаткові 100 млн грн, в той же час, якби підвищення тарифів вступило в силу 4-5 травня, то заробити цю суму не вдалося б, так як" Укрзалізниця "втрачає по 25- 27 млн грн в день ", - відзначили в компанії.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомляв, що підвищення тарифів на вантажоперевезення залізничним транспортом на 15% з травня не затверджено у зв'язку зі зміною членів Кабміну.

Відзначимо, "Укрзалізниця" планувала в 2016 році підвищити тариф на перевезення вантажів на 30% в два етапи: з 1 січня 2016 року на 15% і з 1 липня - ще на 15%.

При цьому, 2 березня Кабінет міністрів України схвалив проект фінплану "Укрзалізниці" із середньорічним підвищенням тарифів на залізничні перевезення вантажів на 10%. Підвищення тарифів планувалося на 1 травня.

Додамо, підвищення тарифів на пасажирські перевезення, крім 5% на перевезення в першому класі швидкісних потягі категорії "Інтерсіті+" і збільшення прибутковості від підвищення класності та сервісу деяких поїздів, не передбачено.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення тарифу на залізничні вантажоперевезення принесе "Укрзалізниці" 100 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути