вівторок, 24 листопада 2015 15:24

Олігархів хочуть позбавити контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю

Олігархів хочуть позбавити контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю
Андрій Іванчук. Фото: segodnya.ua

Ухвалення законопроекту №2757 щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю захистить права власників та позбавить впливу олігархів.

Про це журналістам заявив голова парламентського Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Нинішній закон стосується усіх форм господарських товариств. Там, де держава має 50% і більше, слід провести відповідні кадрові рішення чи якісь інші зміни", - сказав Іванчук.

Він нагадав, що подібний принцип був запроваджений по акціонерних товариствах. Там, де держава мала понад 50%, була можливість проводити збори акціонерів.

У пояснювальній записці зазначається, що законопроект також наблизить законодавство України до міжнародних стандартів, що покращить інвестиційний клімат.

За словами Іванчука, ухвалення законопроекту дасть можливість контролювати підприємства, де держава має частку понад 50%.

"Такий законопроект - нормальна світова практика. У цілому світі рішення приймаються 50% і більше, бо штучні перепони, коли у нас було 60% і більше - це є неправильно", - заявив нардеп.

Законопроект дозволить послабити контроль олігарха Дмитра Фірташа над державними підприємствами, підкреслив Іванчук.

Зокрема, як повідомив він, під дію закону підпадатиме ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", 49% якого належать структурам Фірташа, через що олігарх паралізує управлінську діяльність загальних зборів і не виплачує державі дивіденди.

За словами Іванчука, ця ситуація аналогічна тій, що була, зокрема в "Укрнафті", тому й виникла потреба розробки законопроекту №2757.

Зараз ви читаєте новину «Олігархів хочуть позбавити контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути