понеділок, 30 листопада 2015 17:11

Окупанти хочуть компенсації за енергоблокаду Криму

Окупанти хочуть компенсації за енергоблокаду Криму
Фото: krymr.com

Так звана влада окупованого Росією Криму вимагатиме від організаторів енергоблокади компенсації збитків, завданих півострову в результаті знеструмлення.

Про це повідомив так званий глава держкомітету уряду Криму з міжнаціональних відносин і депортованих громадян Заур Смірнов, передає "РИА Новости".

За словами Смірнова, мова може йти про мільярди рублів.

"Енергетична блокада спричинила великі ресурсні втрати Криму і в цілому Російської Федерації. Втрати обов'язково будуть підраховані - це збиток, який буде виражатися як у фінансовому, так і моральному плані", - сказав він.

Крім матеріального збитку, за словами Смірнова, були піддані ризику життя і здоров'я кримчан.

"Це особливо ті, хто перебував у лікарнях і був підключений до апаратів штучної підтримки життєзабезпечення, а це тисячі людей. Безпосередньо смертельному ризику піддавалися новонароджені діти. У цій частині відповідальність організаторів блокади тільки збільшується", - сказав він.

На думку кримської "влади", за енергетичною блокадою півострова стоїть, зокрема, глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв разом з іншим його лідером - Рефатом Чубаровим.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть компенсації за енергоблокаду Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути