субота, 24 травня 2014 03:34

Нові санкції ЄС проти Росії можуть торкнутися імпорту хутра, ікри та дорогоцінних металів

Нові санкції ЄС проти Росії можуть торкнутися імпорту хутра, ікри та дорогоцінних металів
Фото: companion.ua

Лідери країн ЄС на наступному тижні обговорять додаткові санкції проти Росії у випадку зриву виборів на Україні. Нові обмеження можуть стосуватися імпорту товарів - від ікри та хутра до нафти і газу.

Документ передбачає три сценарії санкцій - м'який, середній і жорсткий, повідомляє агентство Reuters. Згідно з першим сценарієм, ЄС введе обмеження на імпорт з Росії предметів розкоші, включаючи діаманти, дорогоцінні метали, хутро, горілку та ікру. Крім того, ЄС може заборонити експорт в Росію добрив, хімікатів, шин і судів.

У найбільш жорсткому варіанті санкцій ЄС розгляне обмеження на ринках капіталу, потенційний заборону нових інвестицій у Росію, суворе застосування норм ЄС у будь-яких російських активах європейських компаній, а також повна заборона на імпорт з РФ нафти і газу.

Як зазначає агентство, заборона поставок нафти і газу буде мати сильний вплив на економіку, так як ЄС імпортує з Росії близько 30% всіх необхідних енергоресурсів. Разом з тим раніше Deutsche Bank заявив, що Європа може дозволити собі ввести жорсткі санкції проти Росії, оскільки їх вплив на ВВП країн ЄС не буде руйнівним.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції ЄС проти Росії можуть торкнутися імпорту хутра, ікри та дорогоцінних металів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути