субота, 27 серпня 2011 11:38

"Неотримання Україною кредиту МВФ посилить залежність від Росії" - експерт

"Неотримання Україною кредиту МВФ посилить залежність від Росії" - експерт

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер заявив, що неотримання кредиту МВФ на тлі другої хвилі економічної кризи загрожує серйозними економічними наслідками Україні і посиленням залежності від Росії, пише ЛІГАБізнесІнформ.

На думку Пасхавера, рішення про чергову відстрочку візиту місії МВФ в Україну продиктовано виключно політичними причинами.

Експерт вважає, що невиконання Україною основних вимог МВФ не стане на заваді отриманню чергового траншу кредиту, у той час як причиною відмови МВФ може послужити невдоволення владних еліт Заходу політикою нашої країни.

На думку економіста, наслідки, які спричинить за собою можливе неотримання чергового траншу МВФ, залежать від того, на якому фоні це буде відбуватися.

"Схоже, що якась хвиля кризи все-таки прийде до нас через погіршення ситуації в економіці розвинених країн, і на цьому фоні це може виявитися досить чутливим для України. Якби такої хвилі не було, то ми цілком могли б впоратися. Поєднання другої хвилі кризи - нехай вона буде навіть слабкіша першої - з відмовою від кредитів, загрожує серйозними Україна економічними наслідками або здачею позицій у відносинах з Росією в обмін на її кредит", - розказав Пасхавер.

"Ми ж вже бачили, як діє криза на нашу країну, на економіку - все піде за таким самим сценарієм. Падіння виробництва в експортних галузях, падіння рівня життя. З іншого боку - наша корупційна тіньова економіка служить демпфером таким чином, що соціальні наслідки не катастрофічні в цій ситуації ", - уклав експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Неотримання Україною кредиту МВФ посилить залежність від Росії" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути