понеділок, 06 червня 2016 17:05

"Не можна скорочувати митників на прикордонних переходах", - Біленко

 

Нерозумно скорочувати працівників у прикордонних пунктах пропуску - потрібно скорочувати на внутрішніх митницях.

Це питання порушила голова громадської організації "Митний контроль" Інна Біленко під час круглого столу "Реорганізація податкової та митниці", організованого інститутом Горшеніна.

За її словами, зараз на прикордонних переходах катастрофічно не вистачає "робочих рук".

"Всі болісно сприймають скорочення в центральному апараті, у нас є інформація про те, що в даний момент почалося скорочення інспекторів, які здійснюють безпосередньо роботу на прикордонних переходах. Яскравий приклад п/п Виступовичі Житомирської митниці - катастрофічно не вистачає людей, адже щодня проходить оформлення транзиту та імпорту, а робити роботу нема кому - машини стоять в чергах. Така ж картина на п/п Бачівськ Сумської митниці", - зазначила Біленко.

 
 

Колишній керівник державної митної служби Анатолій Макаренко закликав посадовців вплинути на ситуацію та не дозволити оголити кордони.

"У нас 7 кордонів (майже 7 тис. км кордону, 7 країн суміжних). На російському кордоні на сьогодні наших митників – 1044 особи, російських – 1932 (більше на 61%). З Польщею – на 23% більше, з Молдовою – на 15% більше, з Білоруссю – на 21%, з Угорщиною, Румунією та Словаччиною – на 17%.

Це було торік, нині цифри ще сумніші. Ми порушуємо принцип дзеркальності митного контролю на кордоні", - зазначив він.

Голова комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна також вважає недоцільним скорочення інспекторів на прикордонних переходах. Вона пообіцяла ретельно вивчити це питання.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна скорочувати митників на прикордонних переходах", - Біленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути