четвер, 17 вересня 2015 20:41

НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси і кредит"

НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси і кредит"
Фото: ckp.in.ua

Національний банк України постановою №612 від 17 вересня відніс ПАТ "Банк" Фінанси та Кредит ", підконтрольний народному депутату Костянтину Жеваго, в категорію неплатоспроможних, йдеться в повідомленні центробанку на його сайті.

Нацбанк підкреслює, що 93,2% (234 тис. осіб) всіх вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану суму ФГВФО 200 тис. грн.

Банк "Фінанси та Кредит" заснований в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

Згідно з даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 банк займав 10-е місце (38,88 млрд. грн) серед 127 діючих у країні банків. Його зобов'язання перед фізособами на цю дату були рівні 16,98 млрд грн, у тому числі у валюті - 11,61 млрд. грн.

Зараз ви читаєте новину «НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси і кредит"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути