пʼятниця, 22 лютого 2013 15:00

НБУ рекомендував Азарову сприяти відновленню співпраці з МВФ

НБУ рекомендував Азарову сприяти відновленню співпраці з МВФ
Фото: hvylya.org

Рада Національного банку України (НБУ) прийняла рішення рекомендувати Кабінету міністрів сприяти відновленню програми stand-by з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

Рада НБУ також рекомендувала уряду сприяти залученню коштів інших глобальних інституцій, зокрема Світового банку та Європейського Союзу.

Крім того, Рада НБУ рекомендувала Камбіну розробити стратегію структурного реформування економіки України, яка б передбачала пріоритетну підтримку розвитку галузей, що мають перспективи випуску конкурентоспроможної на світовому ринку продукції протягом тривалого часу та діяльність яких мінімально залежить від зовнішніх шоків.

Також Кабміну рекомендується забезпечити безумовне виконання усіма суб'єктами господарювання норм законодавства в частині визначення цін на товари, тарифів на послуги (у тому числі в рекламних оголошеннях) виключно в грошовій одиниці України.

"З метою активізації сільськогосподарського виробництва як одного з ключових елементів покращення платіжного балансу Рада Національного банку України вважає за необхідне вжити Кабінетом Міністрів України заходів щодо запровадження функціонування системи забезпечення угод зерном шляхом упровадження нової форми складського документа - електронного складського свідоцтва на зерно, який має бути максимально наближеним за характеристиками до фінансових інструментів", - також йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «НБУ рекомендував Азарову сприяти відновленню співпраці з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути