Ексклюзиви
субота, 22 листопада 2014 14:23

НБУ "надрукував" понад 90 млрд грн, валюта вже над прірвою - ЗМІ

НБУ "надрукував" понад 90 млрд грн, валюта вже над прірвою - ЗМІ
Фото: tsn.ua

За оцінками НВО "Ціна держави", за останні кілька місяців Національний банк вже "надрукував" понад 90 млрд грн, і кожен наступний мільярд непокритої емісії підштовхує національну валюту до прірви. Про це повідомляє ZN.ua.

За прогнозами більшості експертів, бюджетний дефіцит до кінця 2014-го, як мінімум, на 20-30 млрд грн перевищить узгоджений з МВФ показник (63 млрд грн).

Водночас, як пояснює економіст Олексій Молдован, якщо бюджетна криза продовжиться, і не будуть вжиті заходи щодо скорочення дефіциту держфінансів, Україна фактично втратить свій економічний суверенітет.

"Ми вже залишилися без інвесторів, капітал продовжить скорочуватися, а населення - бідніти", - зазначає він.

Крім того, як наголошується в статті, зроблені на сьогоднішній день ситуативні і половинчасті заходи щодо виходу з кризи лише збільшують її.

"Замість раціонального скорочення видатків, боротьби з корупцією та дерегуляції бізнесу, уряд йде шляхом своїх попередників", - йдеться в статті.

Як повідомлялося раніше, фінансові ринки вже майже списали Україну з рахунків. Українська економіка знаходиться на порозі кризи платоспроможності. Країна потрапила в замкнене коло падіння національної валюти і зростаючої інфляції.

Зараз ви читаєте новину «НБУ "надрукував" понад 90 млрд грн, валюта вже над прірвою - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути