понеділок, 07 вересня 2015 10:10

НБУ ліквідував два банки окупованого Криму

НБУ ліквідував два банки окупованого Криму
Фото: krasnoperekopsk.net

Національний банк України вирішив ліквідувати два банки з кримською пропискою - ПАТ "Банк Морський" та ПАТ "Чорноморський банк розвитку та реконструкції".

Про це йдеться в постановах Правління Нацбанку від 2 вересня 2015 року, повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається, обидва банки розміщувались на території Криму, тому внаслідок окупації півострова у травні 2014 року в них відкликали та анулювали банківські ліцензії та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій. Крім того, було припинено участь цих банків у системі електронних платежів НБУ.

Нацбанк отримав можливість ліквідувати банки, зареєстровані на окупованій РФ території після прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку" від 16 липня 2015 року.

До цього регулятор не мав юридичної можливості ліквідовувати банки, що втратили банківську ліцензію внаслідок окупації Криму, зазначає прес-служба НБУ.

Згідно із цими змінами регулятор має забезпечити "ліквідацію банків, зареєстрованих на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, банківську ліцензію яких відкликано Національним банком України".

За даними НБУ, на 1 січня 2014 року за розміром загальних активів банк "Морський" займав 101-е місце (1,27 млрд грн), а ЧБРР – 123-е (0,728 млрд грн) серед 180 банків.

Зараз ви читаєте новину «НБУ ліквідував два банки окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути