понеділок, 18 грудня 2023 09:44

Назвали валюту, яка може обійти біткоїн наступного року

Назвали валюту, яка може обійти біткоїн наступного року
У 2024 році Ethereum може перевершити біткоїн. Фото: techopedia.com

Криптовалюта Ethereum у 2024 році має великі шанси за темпами зростання перевершити біткоїн.

Такий прогноз роблять аналітики, зважаючи на майбутнє оновлення у мережі найбільшого альткоїна, пише The Block.

Аналітики одного з найбільших банків США JPMorgan назвали майбутнє оновлення EIP-4844 особливо корисним для так званих мереж другого рівня (2L).

Ці мережі розгортаються поверх основного блокчейну, а до найпопулярніших у мережі Ethereum відносять Arbitrum та Optimism.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС назвали терміни запуску власної криптовалюти

Зазначається, що оновлення EIP-4844 має підвищити ефективність 2L-мереж без зміни розміру блоку Ethereum. За рахунок цього нативна криптовалюта мережі може обійти за темпами зростання Bitcoin.

При цьому з початку 2023 курс BTC зріс більш ніж на 160%. За даними однієї з найбільших європейських криптовалютних бірж українського походження WhiteBIT, станом на 17 грудня біткоїн торгується на рівні $41-42 тис. за монету.

Аналітики JPMorgan також зберігають обережність щодо криптовалютних ринків наступного року.

"Оскільки поточне співвідношення ціни біткоїну та його собівартості становить зараз близько 2:1, халвінг значною мірою вже закладений у ціну", - вважають у JPMorgan.

На думку аналітиків, "найбільшим розчаруванням" децентралізованих фінансів залишається їхня нездатність впровадитися в традиційну фінансову систему, що необхідно для переходу криптоекосистеми від криптовалют до застосування в реальному світі.

Криптобіржа Binance, яку вважають найпотужнішою, із 31 січня 2024 року припиняє підтримку P2P-обміну криптовалют для росіян. Однак, у жителів РФ будуть можливості обходити обмеження.

Кінцева підтримка торгівлі рублями відбудеться в кінці січня 2024 року. Однак, російські користувачі все ще можуть торгувати криптовалютою на біржі CommЕХ, якій Binance продає весь свій російський бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Назвали валюту, яка може обійти біткоїн наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути