Бізнес на редисці - найперспективніший весняний бізнес. Достатньо мати одну теплицю, щоб отримати гарний прибуток. Про це Gazeta.ua розповів Сергій Митрошин із Київщини.
"Продавати редис на початку весни найвигідніша справа. Пучечок із 10-15 редисок коштує 10-15 гривень. А собівартість вирощування 2-3 гривні", - сказав Митрошин.
Він має кілька теплиць, в яких вирощує зелень на продаж.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес на джинсах окупився за місяць
"Більшість підприємців вирощують цибулю. Це просто, і вкладення незначні. До того ж, грядку з цибулею можна не утеплювати, а накрити плівкою. Редька вимагає більше вкладень. Теплиця має бути зі стабільною температурою. Ринок молодої редьки настільки погано розвинений, що тут є куди йти. Наприклад, торік навесні продавали жовту редьку. Таку брали краще, бо солодша й соковитіша. А ще такої ніде не було", - каже чоловік.
Вкладення у бізнес за наявності теплиці становлять від 500 до 5000 грн. Це витрати на насіння та добрива.
"Редька швидко росте. За місяць отримую перший урожай. Сію щомісяця. Найвигідніше продавати у березні. З квітня ціну дуже знизять. Другий період вдалого продажу — вересень-листопад. Ми маємо постійні ринки збуту. Серед клієнтів є власники ресторанів, кілька домашніх кулінарій".
Коментарі
2