середа, 14 грудня 2016 09:15

Назвали, де отримують найменшу зарплату

Назвали, де отримують найменшу зарплату

Управління статистики опублікувало, як зросли зарплати українців за 10 місяців. Найбільший ріст у Закарпатській області. Там рівень зарплат підвищився на 31 %. Середні зарплати в Одесі зросли на 12%, у Дніпрі - на 19%, тоді як у Харківській області цей показник дійшов до 22%, а в Полтавській - до 26%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали середню зарплату киян

"Із показників росту середньої зарплати можна побачити, що за рік в Україні збільшилися доходи в туризмі. Але стало зовсім погано із судоплавною галуззю, з торгами і доходами в цій галузі. Також занепадають машинобудівна, металообробна галузі, точні науки. Зовсім не цінять наукові кадри. Я був вражений, коли дізнався, що мій товариш із Дніпра отримує 14 тисяч гривень. При тому що він професор, високотехнологічний спеціаліст у хімічній галузі. Враховуючи шкідливість виробництва, його зарплата мала б становити 27 тисяч гривень. Рівень зарплат в Україні дуже занижений. Реальні зарплати мали б бути на 90% вищими", - коментує бізнес-консультант Андрій Степановський.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, де отримують найменшу зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути