вівторок, 23 червня 2015 13:52

Нардепи повернули пенсіонерам та інвалідам бюрократичне пекло - Розенко

Нардепи повернули пенсіонерам та інвалідам бюрократичне пекло - Розенко
Фото: korrespondent.net

Зміни до закону "Про житлово-комунальні послуги" замість спрощення процедури отримання субсидій пенсіонерами та інвалідами, взагалі позбавили їх такої можливості.

Про це написав міністр соціальної політики України Павло Розенко на свій сторінці в "Фейсбук".

"Яке ж було моє здивування, коли в інтернеті побачив, що в п'ятницю Верховна Рада України прийняла законопроект №2676, яким нібито "спростила доступ до системи субсидій пенсіонерам та інвалідам. Коли сьогодні прочитав прийнятий закон, то був, м'яко кажучи, "в шоці". Замість спрощеної процедури доступу до субсидій депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів", - написав у понеділок ыечером міністр.

Розенко обурило, що депутати прийняли рішення про необхідність інвалідам і пенсіонерам надавати довідки про доходи для отримання субсидії, тоді як уряд скасував цю процедуру.

"Непрацюючих і працюючих пенсіонерів, працюючих і непрацюючих інвалідів, членам їх сімей потрібно здати довідки про доходи громадян. Уряд тільки скасував збір будь-яких довідок, заборонивши вимагати їх у людей, а нардепи вирішили знову пустити пенсіонерів та інвалідів по всіх колах пекла, збираючи нікому не потрібні довідки. Не законопроект, а вершина абсурду!", - написав міністр.

"У першому абзаці написано про те, що субсидії повинні надаватися без звернення громадянина. Тобто, місцевий орган влади повинен використовувати, напевно, екстрасенсорні методи, щоб визначити бажання людини отримати субсидію. Хтось може сказати, як це буде виглядати?", - додав він.

Вихід із ситуації наступний: або сама Верховна Рада скасовує свій абсурдний законопроект або президент має застосувати право вето на зазначене обмеження прав людини, написав міністр у соцмережі сьогодні.

Нагадаємо, що 19 червня Верховна Рада 229 голосами підтримала за основу і в цілому законопроект №2676 про внесення змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи повернули пенсіонерам та інвалідам бюрократичне пекло - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути