субота, 18 червня 2011 12:36

Найближчим часом тарифи на газ підвищуватися не будуть - Азаров

Найближчим часом тарифи на газ підвищуватися не будуть - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що найближчим часом тарифи на газ підвищуватися не будуть. Як повідомляє прес-служба українського уряду в суботу, про це Азаров заявив у п'ятницю ввечері на зустрічі з віце-президентом Світового банку Філіпом Ле Уору (Philippe Le Houerou) та представником Світового Банку в Україні Мартіном Райзером (Martin Raiser).

Прем'єр зазначив, що підвищення цін у світі, в першу чергу, на нафту і продовольство, звичайно, не обходить Україну і відбивається на її економіці. У той же час він підкреслив, що уряду вдається утримувати рівень інфляції в межах, які є об'єктивними для даної економічної ситуації. Незважаючи на світове зростання цін, ні про яке підвищення тарифів на газ поки не йдеться.

"Це питання не на часі", - зазначив Азаров.

Нагадаємо, в кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько $ 15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by у розмірі SDR1 млрд (близько $ 1,5 млрд).

Програма stand by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг складає по SDR1 млрд кожен за винятком останнього в розмірі SDR0, 75 млрд. Однак місія Фонду, яка працювала в березні в Києві, не змогла рекомендувати раді директорів позитивне рішення щодо чергового траншу для країни. МВФ очікує від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення, щоб прийняти рішення про виділення чергового траншу за програмою stand by.

Парламент України 14 червня підтримав урядові поправки до держбюджету, якими його дефіцит скорочено на 3,5 млрд грн для компенсації такого ж збільшення дефіциту НАК "Нафтогаз Україна", пов'язаного з відмовою від раніше узгодженого з МВФ графіка підвищення тарифів на газ для населення.

Зараз ви читаєте новину «Найближчим часом тарифи на газ підвищуватися не будуть - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути