Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2016 06:46

Нафтогаз вимагає від Газпрому понад $14 млрд переплати за контрактом

Нафтогаз вимагає від Газпрому понад $14 млрд переплати за контрактом
Фото: Із відкритих джерел

Київ вимагає від Газпрому повернути понад $14 млрд переплати за контрактом.

Газпром крім своїх вимог у стокгольмському арбітражі по справі про умови контракту на постачання газу на Україну вперше розкрив суму зустрічних вимог НАК "Нафтогаз України" - $14,23 млрд. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 16 червня 2014 року Газпром подав в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма позов до Нафтогазу за несплачений газ. Потім за рахунок вимог за умовою "бери або плати" сума позову була збільшена до $31,75 млрд.

"Одночасно 16 червня 2014 року "Нафтогаз" звернувся в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма з вимогами про ретроактивну зміну ціни на природний газ, відшкодування всіх переплат, здійснених з 20 травня 2011 року, і скасування положення, що забороняє реалізацію поставленого по ньому природного газу за межами України. Уточнена сума вимог НАК склала понад 14,23 млрд дол.", - йдеться в повідомленні.

27 червня керівник Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що "Газпром" порушує зобов'язання з транзитним контрактом шляхом зниження тиску подачі газу. За його словами, в кінці липня, крім зменшення обсягу транзиту, РФ знизила тиск на вході в Україну, що створило певні технологічні проблеми для "Укртрансгазу".

30 червня повідомлялося, що РФ оцінює вартість поставленого в окуповані райони Донбасу газу в $718,5 млн. Раніше Газпром вимагав у Нафтогазу $600 млн за ці поставки.

Нагадаємо, що Нафтогаз не приймав від Газпрому газ на пунктах входу до ГТС на підконтрольних територіях і не має наміру його оплачувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газпром вкотре порушив умови контракту - Нафтогаз.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз вимагає від Газпрому понад $14 млрд переплати за контрактом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути