середа, 30 листопада 2016 17:39

"Нафтогаз" підставляє Порошенка перед європейськими і світовими партнерами – експерт

"Нафтогаз" підставляє Порошенка перед європейськими і світовими партнерами – експерт

Поки президент переконує європейців в транзитній безальтернативності України, підлеглі керівника "Нафтогазу" Коболєва і він сам руйнують газотранспортну систему, саботуючи її модернізацію.

Про це повідомив Юрій Корольчук, член Спостережної ради Інституту енергетичних стратегій.

За словами експерта, поки президент переконує європейців в транзитній безальтернативності України, підлеглі керівника "Нафтогазу" Коболєва і він сам чинять дії, абсолютно протилежні заявам Порошенка.

"Президент перед європейцями на саміті "Україна-ЄС" спільно з головою Єврокомісії Юнкером і головою ради ЄС запевняє, що Україна вірно і цілеспрямовано працює в напрямку збереження статусу ключового транзитера газу в Європу, – повідомив Корольчук, – В цей же час високооплачувані менеджери намагаються зарубати результати тендеру по модернізації ГТС і шукають причини не підписувати його результати".

Експерт нагадав, що йдеться про тендер з реконструкції компресорних станцій "Укртрансгазу" – "Задніпровська", "Ананьїв" та "Південнобузька".

За словами Корольчука, цей тендер відбувся в системі державних закупівель Prozorro і в ньому перемогли національні виробники, які запропонували ціну на 500 млн гривень менше, ніж коштували аналогічні роботи на КС "Бар", які виконували німці. Тому поведінка керівництва "Нафтогазу", зазначив Корольчук, є незрозумілою.

"Мотиви таких дивних дій Коболєва та його команди нафтогазових реформаторів до кінця не зрозумілі, але точно ясно одне – "Нафтогаз" підставляє Президента перед європейськими і світовими партнерами", – підсумував Корольчук.

Як відомо, 8 та 10 листопада в системі державних закупівель Prozorro було проведено три тендери, що були оголошені ПАТ "Укртрансгаз", на модернізацію газотранспортної системи України. За підсумками публічних торгів пропозиції Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання щодо реконструкції компресорних станцій "Задніпровська", "Ананьїв" та "Південнобузька" визнано найкращими. Цього тижня спливає термін завершення процедури закупівель, в межах якої замовник повинен визначити переможця тендерів, узгодити умови договорів на виконання робіт із керівництвом НАК "Нафтогаз України" та підписати ці договори.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" підставляє Порошенка перед європейськими і світовими партнерами – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути