Ексклюзиви
пʼятниця, 14 серпня 2015 09:44

Нафта відновила падіння: Brent торгується нижче $50

Нафта відновила падіння: Brent торгується нижче $50
Фото: stanislavske.tv

У п'ятницю, 14 серпня, світові ціни на нафту знижуються на тлі побоювань щодо надлишку пропозиції на ринку, свідчать дані торгів.

Вранці вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,1% - до 49,17 дол. за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 0,49% - до 42,77 дол. за барель. В ході торгів четверга вона пробила вниз позначку в 42 долара за барель — мінімуму з 9 березня 2009 року, досягнувши 41,99 дол. за барель.

За словами стратега IG Markets Бернарда Ау, ціни залишаться низькими після заяви Міжнародного енергетичного агентства в середу про те, що надлишок нафти на світовому ринку триватиме в 2016 році.

"Стара оцінка МЕА про збереження ситуації перенасичення після 2015 року продовжує вкладати внесок у песимістичний прогноз для енергетичного сектору", - сказав експерт агентству Франс Прес.

Побоювання також збільшуються через новини з валютного ринку. Незважаючи на зміцнення юаня до долара в п'ятницю на 0,05% після зниження за три дні на 4,6%, деякі учасники ринку очікують, що інші центральні банки країн азіатсько-тихоокеанського регіону можуть послабити нацвалюти для зміцнення експорту. Крім того, деяке зміцнення юаня відновило очікування щодо підвищення процентної ставки ФРС США.

Зараз ви читаєте новину «Нафта відновила падіння: Brent торгується нижче $50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути