середа, 12 серпня 2015 09:43

Нафта продовжує дешевшати на новинах з Китаю

Нафта продовжує дешевшати на новинах з Китаю
Фото: zn.ua

У середу, 12 серпня, світові ціни на нафту знижуються на тлі зниження курсу юаня до долара центробанком Китаю, а також на побоюваннях щодо надлишку нафти на ринку.

Вранці вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent зменшилася на 0,69% - до 48,84 дол. за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на WTI скорочувалася на 0,42% - до 42,9 дол. за барель, свідчать дані торгів.

У вівторок Китай шокував ринок різким зниженням обмінного курсу юаня до долара на 1,9%. У середу Народний банк Китаю опустив курс ще на 1,62%. Рішення регулятора призвело до ослаблення валют країн Азії по відношенню до долара, що підвищило вартість оціненої в доларах нафти для покупців з регіону.

"Китайський юань другий день продовжує ослаблення, що може спонукати подальше зниження цін на нафту", - цитує Франс Прес аналітика Phillip Futures в Сінгапурі Деніела Енга.

Інвестори вважають, що дії Китаю сигналізують про побоювання щодо економічного зростання найбільшого споживача енергоресурсів у світі на тлі слабких статданих, що з'явилися на вихідних. Китайський експорт несподівано знизився на 8,3% в річному вираженні в той час, як аналітики чекали скорочення показника на 1%. Імпорт в липні скоротився на 8,1%, хоча очікувалося зниження на 8%.

Крім того, Організація країн-експортерів нафти заявила у вівторок про збільшення видобутку на 101 тис. барелів в день - до 31,5 млн барелів у день. Видобуток ОПЕК сягнув трирічного максимуму. Показник також перевищив власну заявлену квоту організації з видобутку в 30 млн барелів на день.

"Наразі збільшення видобутку ОПЕК безумовно не є кращою умовою для і так перенасиченого ринку", - уклав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Нафта продовжує дешевшати на новинах з Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути