середа, 21 вересня 2016 09:15

Нафта подорожчала перед зустріччю країн ОПЕК

Нафта подорожчала перед зустріччю країн ОПЕК

Ціни на нафту піднімаються в середу на заявах, що неформальна зустріч нафтовидобувних країн в Алжирі у кінці вересня може стати офіційною. Марка Brent на 08:13 за київським часом здорожчала на $0,58 (1,26%) - до $46,46 за барель. Ціна WTI піднялася на $0,76 (1,73%) - до $44,81 за барель.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Залежно від обговорень перед неофіційною зустріччю ОПЕК або під час неї члени картелю можуть ухвалити рішення про те, щоб зробити її позачерговим засіданням, оскільки участь у ній візьмуть представники всіх 14 членів ОПЕК", - повідомляє видання з посиланням на заяву глави Міненергетики Алжиру Нуреддіна Бутерфи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зріджений газ для авто знову значно подорожчав

За його словами, пропозицію нафти на світовому ринку необхідно скоротити на 1 млн барелів на добу, щоб збалансувати ринок і стабілізувати ціни.

Американський інститут нафти напередодні повідомив, що комерційні запаси нафти в США минулого тижня впали на 7,5 млн барелів.

Офіційні дані оприлюднили в середу, о 17:30 за київським часом. Агентство S&P Global Platts оцінило збільшення запасів нафти в США минулого тижня у 2,8 млн барелів.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала перед зустріччю країн ОПЕК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути