вівторок, 06 вересня 2016 09:26

Нафта дорожчає, очікуючи зменшення видобутку

Нафта дорожчає, очікуючи зменшення видобутку

Нафта продовжує йти вгору на тлі оптимізму, пов'язаного з домовленістю Росії і Саудівської Аравії про можливі спільні дії щодо стабілізації ринку. Напередодні ціна досягала $49,40 за барель, однак потім впала через сумніви учасників ринку в можливості досягнення стійкої угоди між країнами-виробниками. Brent на 08:00 за Києвом подорожчала на 0,15%, до $47,70 за баррель. WTI додала в ціні 1,85% і коштує $45,26 за барель.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"У понеділок Росія та Саудівська Аравія на полях саміту G20 підписали спільну заяву з метою стабілізації ринку нафти. Глава Міненерго РФ Олександр Новак наголосив, що дві країни мають конкретні інструментами впливу на нафтовий ринок, аж до заморозки видобутку нафти", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому дорожчає скраплений газ

РФ і Саудівська Аравія проведуть перше засідання робочої групи зі співробітництва у сфері нафти й газу в жовтні. Також зустрічі міністрів заплановані на полях міністерської зустрічі в Алжирі і листопадового засідання ОПЕК у Відні.

Заяву Росії і Саудівської Аравії про спільні дії підтримала Венесуела. Іран, третій найбільший виробник нафти, продовжує нарощувати видобуток, щоб повернутися до досанкціонного рівня експорту.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає, очікуючи зменшення видобутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути